Meniu
Mažieji virtuvės šefai
2014-11-10
Mažieji virtuvės šefai

Boružėlių gr. vaikučiai darbavosi "Nykštukų" kepyklėlėje.

   Čia mažieji mokėsi gaminti skanius sumuštinukus. Jie ne tik tepė sviestuką, bet ir mokėsi tarkuoti obuoliuką, maišė su prieskoniais, tepė obuolių masę ant baltos duonelės. O vėliau tik liko viską pakepti sumuštininėje. Visi nekantriai laukė rezultato:)

BORUŽĖLIŲ GR. SUMUŠTINIŲ RECEPTAS:

Reikės:

5 - 6 obuolių;

Baltos duonelės (batono);

Sviesto;

cukraus ir cinamono pagal skonį.

GAMINIMO EIGA:

Nulupame obuolius ir sutarkuojame su burokine tarka. Į sutarkuotus obuolius dedame cinamono, cukraus ir viską gerai išmaišome. Ant baltos duonelės šiek tiek užtepame sviestuko ir dedame sutarkuotų obuolių masę. Gražiai, toygiai ir plonai paskirstome ir ant viršaus dedame kitą baltos duonelės gabaliuką. Paruoštus sumuštinukus dedame į sumuštininę ir palaukiame keleta minučių.

SKANAUS!

   Norime tik priminti, kad maisto gaminimas tai ne tik puikus būdas supažindinti vaikučius su sveikais ir ne visai sveikais produktais, bet ir puiki galimybė vystyti jų savarankiškumą, higieninius įpročius, paruošti tolimesniam gyvenimui.

 

 

D

 

 

Daugiau nuotraukų rasite GALERIJOJE/BORUŽĖLIŲ GR/ GAMINAME SUMUŠTINUKUS.

Priedai:
Nuorodos