Meniu
Neformalus ugdymas

NEFORMALUS UGDYMAS

Darželyje teikiamos neformalaus vaikų ugdymo paslaugos, skirtos lavinti vaikų vaizduotę, išreikšti jausmus, pažinti supantį pasaulį, augti ir tobulėti bei suprasti, kad stebuklai slypi paprastuose dalykuose!

Jie visai šalia, tik reikia išmokti juos pamatyti ir išgirsti...

 

Sporto užsiėmimai 

Sporto užsiėmimo metu sudaromos sąlygos tenkinti prigimtinį vaiko poreikį judėti, patirti judėjimo džiaugsmą: bėgioti, laipioti, šokinėti, ropoti, ridentis, šliaužti, traukti, mesti. Vaikai lavina kūno koordinaciją, atlieka pusiausvyros pratimus, kuria ir žaidžia įvairius žaidimus. Palaikoma spontaniška ir organizuojama tikslinga fizinė vaikų veikla.

Sporto užsiėmimai vyksta visoms grupėms 2 kartus per savaitę pagal pavirtintą grafiką.

Joga

Jogą vaikai praktikuoja žaisdami - keliaudami savo fantazijos sparnais po pasaulį. Atlikdami pratimus vaikai susitapatina su gyvūnais, medžiais, kalnais, vandenynais, lietumi, saule, audra. Tai padeda vaikams geriau pažinti savo kūną, emocijas, ugdyti ištvermę, informacijos suvokimą, kūrybines galias.Praktikuojant jogą mažėja nerimas ir įtampa, gerėja miego kokybė.

Jogos užsiėmimai vyksta vyresnėms grupėms („Zuikučių“ ir „Boružėlių“) 5-7 metų vaikams 2 kartus per savaitę pagal patvirtintą grafiką.

 

 

MOKAMAS NEFORMALUS UGDYMAS

Veiklos baseine 

Plaukiojimas baseine – tai ne tik mokymasis plaukti, bet ir viena iš galimybių, kaip skatinti aktyvų vaikų judėjimą, didinti atsparumą ligoms, vystyti vaikų savarankiškumo, asmens higienos įgūdžius. Be to, plaukiojimas baseine gerina kraujotaką, širdies veiklą ir miegą, formuoja taisyklingą laikyseną ir tiesina stuburą, o ką jau kalbėti apie nepamirštamas emocijas!

Užsiėmimai Anykščių baseine „Bangenis“ vyksta penktadieniais nuo 12.30 val. iki 14.30 val. Užsiėmimai skirti priešmokyklinės grupės auklėtiniams.

Dailės studija 

Vaikučiai mokomi laisvės kūrybiniame procese bei susikaupimo užbaigiant pradėtą darbą. Mažyliai bus supažindinti su įvairiomis technikomis: keramika, tapyba, kreidelėmis, angliukais ir daugybe kitų. Kiekvieną kartą mokysime vis ko nors naujo, taip plėsdami mažųjų stebuklėlių akiratį ir lavindami kūrybingumą. Dalyvausime rajone ir respublikoje skelbiamose parodose.

Dailės užsiėmimai vyksta 2 kartus per savaitę (pirmadieniais/trečiadieniais). Dailės užsiėmimai skirti 5-7 metų amžiaus vaikams.

Sportiniai šokiai 

Sportiniai šokiai ugdo vaiko socialinius įgūdžius, didina savivertę, didina vaikų discipliną ir atsakomybę, gerina laikyseną, stiprina vaiko raumenyną, gerina emocinę būseną.

Sportinių šokių užsiėmimai vyksta 2 kartus per savaitę (antradieniais/ketvirtadieniais). Užsiėmimai skirti 4-7 metų amžiaus vaikams.

Futbolas

Naudojant žaidimus ir pedagoginę „smagaus futbolo žaidimo koncepciją“, suteikti vertingos ir praturtinančios žaidimo patirties vaikams, taip pat populiarinti futbolą, sudominant jaunuosius žaidėjus ir ugdyti įvairiausius jų talentus.

Futbolo treniruotės vyksta penktadieniais. Užsiėmimai skirti 4-7 metų amžiaus vaikams.

Anglų kalbos klubas

Anglų kalbos klubas-tai pamokėlės, kurių metu 4-6 metų vaikai mokosi bendrauti angliškai, pasitelkiant įvairius mokymosi stilius: vizualinį, audialinį ir kinestetinį. Pamokėlių metu kartojame angliškus žodžius, naudodami vaizdines priemones ir kūno kalbą, žaidžiame žaidimus, judame, dainuojame ir šokame. Stengiamės naudoti visus pojūčius, tad kartais ragaujame, skanaujame ir uostome. Žaismingą atmosferą palaikome nuolat drąsindami vienas kitą ir kartu džiaugdamiesi kiekvienu pasiekimu.

Anglų kalbos užsiėmimai vyksta 2 kartus per savaitę (pirmadieniais/trečiadieniais). Užsiėmimai skirti 4-7 metų amžiaus vaikams.

Piano STARt mokyklėlė

Tokia studija vykdo veiklą kasdien po pusvalandį ir turi privalumų:

1.Namuose nereikia turėti pianino, nereikia jo pirkti, nes mažylis darželyje gauna galimybę kasdien groti 30 min. grupiniame užsiėmime (keleto vaikų grupėje); grupinių pamokų nauda jau seniai įrodyta – vaikai mokosi ne tik iš mokytojo, bet ir vieni iš kitų, tuo pasiekiama spartesnė pažanga;

2.Mažylis kasdien mokosi ir groja darželio studijoje, namuose jam nebereikia ruošti namų darbų, kaip kad privalo namuose groti kitaip muzikuoti besimokantys vaikai. Tai žymiai lengviau ir patogiau, nei kiti mokymosi būdai. Tai ir yra pagrindinė priežastis, kodėl pusvalandžio pamokėlės vyksta kasdien, o ne kartą ar du per savaitę, kaip kad kitokio pobūdžio užsiėmimuose. Tai tikra mokykla, perkelta į darželį, kurioje mokosi trejų – ketverių metų mažyliai bei vyresni vaikai.

Piano STARt užsiėmimai vyksta kasdien nuo 15.00 val. ir nuo 16.00 val. Užsiėmimai skirti 4-7 metų amžiaus vaikams.

Išsamesnę informaciją teikia grupių auklėtojos.

Nuorodos