Meniu
Projektas "Vaikų psichinės ir emocinės sveikatos bei sveikos gyvensenos įgūdžių stiprinimas"

Anykščių vaikų lopšelis-darželis „Eglutė“ laimėjo Anykščių raj. savivaldybės strateginio 2021-2023 metų veiklos plano priemonės Nr. 4.1.3.03 „Visuomenės sveikatos projektų vykdymas“ projektą - „VAIKŲ PRICHINĖS IR EMOCINĖS SVEIKATOS BEI SVEIKOS GYVENSENOS ĮGŪDŽIŲ STIPRINIMAS IR PUOSELĖJIMAS“. 

Projektu siekiama stiprinti psichinę ir emocinę vaikų sveikatą, vykdomos veiklos, individualūs užsiėmimai sensoriniame kabinete, kuris buvo įrenginėjamas ir iš projekto lėšų. Sensoriniame kabinete vaikai mokosi kaip išlikti ramiam, jaustis saugiai.

Projekto metu formavosi ir toliau formuojasi taisyklingi bendravimo įpročiai, nes vaikai susipažino su socialinių ir emocinių įgūdžių lavinimo žaislais - „Kimochis“, tai minkštos lėlytės, turinčios skirtingus charakterius. 

Projekto metu su įsigytomis emocijų lipdukų priemonėmis, parengta veikla vaikai mokėsi pažinti ne tik savo emocijas ir jas įvardinti, bet ir draugo, bei suaugusio žmogaus. Tai padėjo vaikams, kurie jautriau reaguojaį aplinką, į šių dienų kasdienybę Covid-19 ligos akivaizdoje.

 

Nuorodos