Meniu
Projektas „Sveikas maistas-sveikas vaikas“

Projekto tikslas - formuoti ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų sveikos gyvensenos įpročius, įtraukiant juos į pažintinę, aktyvią, darbinę, kūrybišką, sveikuolišką veiklą.

Projekto uždaviniai:

  1. Skatinti vaikų sveikos gyvensenos įgūdžius, organizuojant protmūšį ir veiklas STEAM laboratorijoje;
  2. plėtoti vaikų žinias apie sveiką maistą ir jo vartojimą, organizuojant projektą „Sveikatos diena mano virtuvėje“.
  3. Siekti, kad vaikai aktyviai veikdami žaliosiose erdvėse,  tyrinėtų augalus, panaudojant ugdymo ir IKT priemones, ragautų  užaugintas daržoves, vaistažoles,  gamintų patiekalus, džiovintų vaistažoles.

Laukiami rezultatai - tikimės, kad aktyvi veikla grupėje, sodo ir daržo žaliosiose erdvėse,   sveikuoliškų patiekalų gaminimas iš savo užaugintų gėrybių, vaistažolių auginimas ir džiovinimas bei jų panaudojimas, padės formuoti vaikų sveikos gyvensenos įpročius, stiprins jų fizinę ir emocinę sveikatą. Vaikai, vykdydami veiklas, gamins patiekalus iš savo darže užaugintų daržovių, prieskoninių augalų, patirs teigiamas emocijas - džiaugsmą ir pasididžiavimą, kad pats auginu, prižiūriu, gaminu, vaišinu, dovanoju. Parodys savo žinias ir įgytą patirtį dalyvaudami protmūšyje.

Projektas truks 7 mėnesius. Prasidės 2023-05-01, baigsis 2023-11-30

 

Projektas finansuojamas Anykščių raj. savivaldybės strateginio 2022-2024 metų veiklos plano priemonės Nr. 4.1.3.03 „Visuomenės sveikatos projektų vykdymas“ lėšomis.

 

 

 

Nuorodos