Meniu
Informacija

Apsauginių kaukių dėvėjimas. Vyresni nei 7 metų lankytojai turi dėvėti burną ir nosį dengiančias apsaugines kaukes, respiratorius ar kitas priemones. Informacija apie tokį reikalavimą yra nurodyta prie įstaigos įėjimo. Turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijos požymių, (karščiuojantys, kosėjantys) lankytojai neaptarnaujami. Apie tai informuojama prie įėjimo. 

Kontaktas su lankytojais (tėvais/globėjais). Kontaktas tarp darbuotojų ir lankytojų (tėvų/globėjų) turi būti ribojamas, išlaikant bent 2 metrų atstumą ir trumpinant bendravimo laiką (stengtis bendrauti ne ilgiau nei 15 min).

Dezinfekcija ir asmens higiena. Prie įėjimo į įstaigą, rūbinėlėse (vaikams nepasiekiamoje vietoje) yra pakabinta priemonė rankoms dezinfekuoti, taip pat – rankų plovimo ir dezinfekavimo bei kitos, ligos plitimą mažinančios, rekomendacijos. Patalpose dažnai liečiami paviršiai dezinfekuojami nuolat, grupės vėdinamos laikantis visų nurodymų.

Darbuotojai. Darbuotojai, pasitikdami ir išleisdami vaikus bei bendraujantys su įstaigos lankytojais (tėvais/globėjais), turi dėvėti burną ir nosį dengiančias apsaugines kaukes ar respiratorius. Dirbti gali tik darbuotojai, neturintys viršutinių kvėpavimo takų ar kitų užkrečiamų ligų simptomų (karščiavimas, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas, viduriavimas, vėmimas ir panašiai). Jeigu kuriam nors iš darbuotojų pasireiškia panašūs simptomai, jie konsultuojasi karštąja koronaviruso linija arba susisiekia su savo šeimos gydytoju. 

Darbuotojų susibūrimai. Darbuotojai nesibūriuoja nei lauke, nei vidaus patalpose, laikomasi grupių izoliacijos. Darbuotojai su kolegomis kontaktuoja tik dėl svarbių priežasčių, išnaudojamos susirašinėjimo telefonu ir žinutėmis galimybės. Jei, vis dėlto, tai neišvengiama, išlaikomas saugus atstumas ( 2 m.) ir kuo trumpesnis bendravimo laikas (geriausia ne ilgiau nei 15 min.) Darbuotojų susirinkimai organizuojami nuotoliniu būdu.

Neformalus ugdymas šiuo metu nutraukiamas, apie atnaujintas veiklas bus informuojama:

·         sportiniai šokiai;

·         kūno kultūra, (vykdomas nuotolinis ugdymas);

·         baseinas;

·         nemieganti grupė.

Nustačius COVID-19 atvejį. Pasitvirtinus COVID-19 infekcijai, prašome nedelsiant informuoti administraciją. Administracija, pasitelkusi atsakingus darbuotojus, įvertinusi padėtį, imsis tokių veiksmų:

·         informuos Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą, kitas atsakingas institucijas;

·         informuos tos grupės tėvus/globėjus;

·         pagal nurodymus rekomenduos izoliuotis toje grupėje dirbusius darbuotojus ar imtis kitų veiksmų, nurodytų sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimuose;

·         ieškos sąlytį turėjusių darbuotojų, sudarys sąrašą;

·         dezinfekuos patalpas, vėdins ne trumpiau nei 15 min;

·         organizuos ugdymą konkrečioje grupėje nuotoliniu būdu.

 

Algoritmai kaip elgtis covid-19 metu (4.1 MB)
Nuorodos